«ایکسونامی» هشداری برای نُرمالیزه کردن رفتارهای منحرف جنسی در جامعه
«آلفرد کینزی» زیستشناسی بود که به واسطه پژوهشهای جنجالی خود در دهه ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ به پایهگذار رشته سکسولوژی مشهور شد. مطالعات او روی مسائلی مانند ارگاسم، خودارضایی و همجنسگرایی موجب تابوشکنی و رواج آزادی جنسی در آمریکا شد. هر چند پژوهشهای کینزی روی جامعه آماری نامشخص و بعضاً غیرمعمول ـ مانند قاتلان زندانی یا کودکان ۵ ماهه تا ۱۴ ساله ـ انجام گرفت و او هرگز حاضر نشد یافتههای خود را روی یک جامعه آماری ۴۰۰ نفره مجدداً اجرا و اثبات کند!
یافتههای کینزی که در قالب کتاب مکتوب شده بود، کمی بعدتر توسط «هیو هفنر» مصور و چاپ شد و به این ترتیب، مقدمات پایهگذاری مجله سکسی «پلیبوی» انجام گرفت.
مستند «ایکسونامی» ضمن بیان این تاریخچه از زبان یک راوی زن که خودش شرکای جنسی متعددی را تجربه کرده بود و اکنون منتقد آن سبک زندگی و جریان است، نشان میدهد که چگونه بیبندوباری و آزادیهای جنسی به مشکلات عدیدهای همچون گسترش بیماری ایدز، استثمار زنان، افزایش تولد فرزندان بدون پدر و گسست بنیان خانواده میانجامد.
این مستند اجتماعی به نویسندگی و کارگردانی محسن آقایی و تهیهکنندگی محمدرضا بورونی، محصول سالهای ۱۳۹۶ تا میانه ۱۳۹۸ در دو کشور ایران و آمریکا تولید شده است. «ایکسونامی» ابتدای هفته جاری در خبرگزاری فارس اکران شد و پس از نمایش مستند، محمدرضا بورونی تهیهکننده مستند و علیرضا لاور معاون بنیاد ملی خانواده به پرسشهای ما پاسخ گفتند.
متن کامل خبر را اینجا بخوانید: مستند ایکسونامی